Flag of United Kingdom
Flag of Finland

Usein kysytyt kysymykset

Hevostenpito


Hevosemme asuvat Piliscsabassa, Erdös Major-nimisellä tilalla, jonka omistaa Nikoletta Demjén. Hevoset elävät laumassa laiduntaen suurimman osan vuodesta. Talviaikaan lauma siirretään pihattoihin, jossa ne saavat itse valita ovatko sisällä katoksessa tai ulkoilmassa. Hevoset ovat laumaeläimiä, joiden hyvinvoinnin kulmakiviä ovat oma tuttu porukka ja tila liikkua vapaasti. Laumaelämä on myös turvallisuuskysymys; hevosemme ovat tottuneet toisiinsa ja toimivat ratsastaessa ilman hierarkia-nahisteluja. Ruokimme hevosemme mahdollisimman yksinkertaisesti: ne saavat syödä ruohoa tai heinää vapaasti. Tarvittaessa lisäämme ruokintaan proteiinipitoista sinimailasta tai väkirehuja. Kuten ihmisetkin, hevoset ovat yksilöitä ja ruokinta on järjestettävä niin että kaikki saavat sopivan määrän oikeanlaista ruokaa. Raikasta vettä ja suolaa unohtamatta. Tarjoamme rajallisesti täysihoito/kuntoutuspaikkoja hevosille, tiedustelut sähköpostitse tai puhelimitse +358 400 980 323.
Mitä mukavuuksia tallilla on?


  • pukutila
  • vessa
Miten pääsen perille?


Hevosemme asuvat Piliscsabassa, noin 30 kilometriä luoteeseen Budapestistä Erdös Major, Garancsliget Piliscsaba 2081 (tilalle ei ole virallista osoitetta. Tervetuloa Unkarin maaseudulle :)) Autolla: GPS 47°37'21.4"N 18°48'52.0"E (47.622599, 18.814449). Seuraa Büszke Bio Birtok ja ridinginhungary.net -kylttejä hiekkatien alettua. Saapuessasi julkisilla voimme noutaa sinut Piliscsaban asemalta. Lisäinfoa löydät seuraavilta sivuilta (englanniksi): Bussilla: Bussi 800 Árpád híd autóbusz állomás (Arpad-sillan bussiasemalta) 30 minuutin välein. http://www.volanbusz.hu/en
Junalla: Juna Z72 Nyugatin asemalta (WestEnd-ostoskeskuksen kupeesta) 30 minuutin välein. Matka kestää noin 35 minuuttia, junat uusia ja ilmastoituja. Lipun normaalihinta on noin 650 forinttia, Budapest cardilla ja kuukausilipulla muutaman sata forinttia. http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll
Voinko varata ratsastuksen vain itselleni?


Tottakai. Yhdelle retkelle voi osallistua enintään neljä ratsastajaa, mukaan lukien liideri. Jos haluat, voit varauksen yhteydessä ilmoittaa että haluaisit retkelle yksin, jolloin samalle varaukselle emme ota muita ratsastajia. Panostamme mieluummin laatuun kuin määrään. Ensikertalaisetkin pääsevät meillä turvallisesti maastoon ratsastamaan, talutettuna jalkaisin tai johtavan hevosen selästä. Hevosemme ovat tottuneet liikkumaan porukassa ja soveltuvat tämäntyyppiseen retkiratsastukseen. Kokeneempien ratsastajien kanssa retki voi suuntautua vaativampiin maastoihin ja voimme edetä reippaammassa tempossa. Jos haluat varata retken ystäväsi kanssa, voidaan ryhmä jakaa kahteen osaan tarvittaessa, jolloin kukin pääsee nauttimaan kokemuksestaan oman tasonsa mukaisesti.
Aukioloajat?


Olemme avoinna sopimuksen mukaan, aamusta iltaan! Päivänvalo on ainoa retkiä rajoittava tekijä, joten talviaikaan ratsastamaan tulisi lähteä viimeistään kello kolme iltapäivällä. Online-varauslomakkeella voit varata ratsastuksen haluamallesi päivälle. Retken alkamisajankohdat ovat yleensä aamu- ja iltapäivällä. Teethän varauksen vähintään 24h ennen retken sovittua alkamisajankohtaa. Saat varauksesta vahvistuksen sähköpostitse ja ohjeita valmistautumiseen. Voit varata ratsastuksen lomareissusi ajalle vaikka kahden kuukauden päähän!
Kuinka valmistaudun retkelle?


Saavu paikalle ajoissa, 0,5-1h ennen ratsastuksen alkua. Katsele maisemia ja hengitä syvään. Ennen ratsastusta kerromme turvallisuusohjeita, ja jokainen retkelle osallistuja täyttää turvallisuuslomakkeen. Tärkeimmät turvallisuustipsit:

  • jokainen ratsastaja käyttää kypärää. Saat sen tarvittaessa lainaksi tallilta. Turvaliivin käyttö on suositeltavaa, myös sen voit lainata tallilta.
  • suosittelemme että et ota mukaan uusimpia ja kalleimpia vaatteitasi, sillä ratsastamme Unkarin luonnossa joka voi olla melko piikikäs. Mukavat, pitkälahkeiset housut, joissa ei ole paksuja hankaavia sisäsaumoja, sopivat ratsastukseen. Tarvittaessa voit lainata ratsastushousuja tallilta, ilmoitathan tästä varauksesi yhteydessä.
  • jodhpur-tyyppiset kengät tai saappaat joissa on pieni korko ovat parhaat ratsastukseen. Halutessasi voit käyttää hanskoja.
  • pidä vesipulloa mukanasi myös talvikaudella! Retkelle saat sen mukaan satulalaukkuun.
  • huomioithan että emme vakuuta asiakkaitamme tapaturmien varalta. Hevosten käsittely tallipihassa sekä ratsastaminen tapahtuvat asiakkaan omalla vastuulla. Matkavakuutus, Eurooppalainen sairaanhoitokortti tai oman ratsastusseurasi Greencard ovat lämpimästi suositeltuja!
Suojaathan hevosia tarttuvilta virus- sekä bakteeritartunnoilta! Käytä pestyjä tai desinfioituja vaatteita ja kenkiä jos käyt eri talleilla, ja muista pestä kätesi.
Jos joudun perumaan varaukseni?


Voi harmi, joskus niin voi käydä. Peruutus yli 24h ennen retkesi alkua on maksuton. Jos joudut peruuttamaan alle 24h retkeä ennen, veloitamme sinulta 30% hinnasta. Sairaustapauksissa peruutus on maksuton lääkärintodistusta vastaan. Teethän peruutuksen kirjallisesti joko sähköpostilla, tekstiviestillä tai Facebookin kautta. Vahvistamme peruutuksen kirjallisesti.
En tiedä mitään hevosista, enkä ainakaan osaa ratsastaa!


OSAATPAS! Jokainen osaa. Tarvitset vaan vähän neuvoja ja sopivan hevosen. Me autamme sinut alkuun, ja kuljemme mukana koko matkan. Jokainen hevosemme on tarkoin valittu ja sopiva myös kokemattomille hevostelijoille. Jos sinua jännittää ratsastaa, mutta haluaisit tutustua hevosten maailmaan voit tulla meille aikuisten naisten ponikerhoon, jolloin pääset tutustumaan hevosiin turvallisesti yksityisopastuksessa. Ehkä jopa uskallat kavuta selkään lopuksi? Kyse ei aina ole vain ratsastamisesta, hevosten kanssa voi tehdä paljon muutakin. Salaisuus siihen että voit hallita viisisataakiloista saaliseläintä on ymmärtää miten hevonen toimii. Jos et keskity hevoseen, vaan mielesi vaeltelee missä sattuu, hevonen kyllä pian muistuttaa sinua hetkessä olemisesta! Hevoset ovat laumaeläimiä, ja niillä on tarkka hierarkia lajitovereidensa kesken. Niin kauan kun sinä johdat hevosta, eikä se sinua, on toiminta miellyttävää ja turvallista. Jos asetelma muuttuu toisinpäin voi sekunnissa rennosta yhdessäolosta tulla melko vaarallista. Hyvä puoli tässä kaikessa on se, että hevonen ei tiedä jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta. Hevonen ymmärtää vain sen miten siinä hetkessä kohtaat sen. Työskentely hevosten kanssa turvallisesti vaatii kokemusta ja pelisilmää, harvemmin fyysistä voimaa. Me opastamme sinulle kuinka toimia, ja lupaamme olla kertomatta hevosille jos olet kokematon.
En ole vielä täyttänyt 18, pääsenkö ratsastamaan?


Tottakai, kunhan sinulla on täysi-ikäinen huoltaja mukanasi.
Haluan varata ratsastustunnin


Jos haluat ratsastaa kentällä, se on toki järjestettävissä. Meillä on iso aidattu kenttä sekä pyörötarha, joiden turvallisten aitojen sisällä voit ratsastaa. Huomioithan, että emme tarjoa perinteisiä ratsastustunteja. Kumpikaan meistä ei ole koulutettu ratsastuksenopettaja, eivätkä hevosemme ole koulutettu kulkemaan kenttää kiertäen. Pidämme aloittelijoiden tunteja, ja voimme opettaa ratsastuksen perusteet sekä kuinka meidän hevosemme toimivat. Hevosemme ovat mahtavia kumppaneita luontoretkille. Ne ovat tottuneita liikenteeseen, erilaisiin pohjiin ja ne ovat helposti ratsastajan hallittavissa. Tunnemme jokaisen hevosemme yksilönä, ja osaamme antaa ratsastajalle ohjeet kuinka toimia juuri oman ratsunsa kanssa.
Voinko vuokrata hevosen ja mennä yksin ratsastamaan?


Et voi. Mainiot hevosemme ovat meille toimintamme menestymisen edellytys, ja haluamme valvoa kuinka niitä käsitellään. Voit toki varata retken yksin sinulle, ja kuvitella ratsastavasi yksin liiderin hevosen takana :)
Onko teillä myynnissä hevosia?


Joskus kohtaamme hyviä hevosia, jotka eivät syystä tai toisesta sovellu retkikäyttöön. Mikäli etsit hevosta, voit aina kysyä jos tiedämme kriteereihisi sopivaa yksilöä myynnissä. Tunnemme muutaman paikallisen hevoskauppiaan, ja meillä on hyvä tulkki käytettävissä. Ota yhteyttä jos hevosen ostaminen Unkarista kiinnostaa. Muun muassa shagya-arabeja matkaratsastajille sekä erikoisen värisiä poneja, joita voi olla vaikea löytää Skandinaviasta, on Unkarissa markkinoilla kohtuulliseen hintaan.
Mikä on ratsastustasoni?


Beginner: Sinulla on vähän tai ei lainkaan kokemusta. Sinulla saatta olla kokemusta ravaamisesta. Intermediate: Hallitset hevosen itsenäisesti käynnissä ja ravissa. Sinulla saattaa olla kokemusta laukkaamisesta. Advanced: Hallitset hevosen itsenäisesti käynnissä, ravissa ja laukassa. Olet ratsastanut säännöllisesti ja luotat omiin taitoihisi. Huomioithan että kaikilla hevosillamme ratsastetaan englantilaisella satulalla.
Saanko ottaa koirani mukaan tallille?


Valitettavasti ulkopuolisia koiria ei voi ottaa tallille mukaan. Tilalla asuu kaksi isoa vahtikoiraa, jotka ovat alueella vapaana.

Horseback riding in the heart of Balaton Uplands

+358 400 980 323
(8-18 everyday)

Aime Kuusela & Sonja Mäkinen

© 2021 All rights reserved by Riding In Hungary

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now